martes, 11 de octubre de 2011

Una aerolínia anuncia vols a Espanya i Europa des de la Seu al novembre del 2012


Segre.com. Enlace directo al artículo.
Una empresa britànica del sector de l'aeronàutica, Pyrenees Air Lines, va anunciar ahir que operarà a l'aeroport de la Seu d'Urgell amb vols de passatgers i de mercaderies a partir del novembre del 2012. La informació va ser difosa per un gabinet amb seu a Londres especialitzat en assessorament sobre perspectives del negoci de transport de viatgers i càrrega per aire, Routenetwork. Fonts pròximes a la Generalitat van confirmar l'interès de l'aerolínia. De fet, per avui hi ha prevista una trobada entre representants de l'empresa i de l'Administració autonòmica al mateix aeroport de la capital de l'Alt Urgell.
Pyrenees Air Lines farà, a més, un vol de prova en aquesta instal·lació amb un model d'avió amb què preveu operar des de la Seu. Es tracta de l'ATR-42-500 o la seua evolució ATR-42-600, que té capacitat per portar uns quaranta passatgers. Entre les empreses que utilitzen aquesta aeronau es troba la multinacional nord-americana de transport de mercaderies i paqueteria Fedex.
Fonts consultades per aquest diari van indicar que la intenció de Pyrenees Air Lines és organitzar vols regulars a tot Espanya i bona part d'Europa per portar esquiadors a Andorra. Així, com a destinacions potencials esmenta Barcelona, Sant Sebastià, Eivissa, Madrid, Màlaga, Menorca, Múrcia, Palma de Mallorca, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla i València pel que fa a Espanya.
A Europa, fa referència a Amsterdam, Bordeus, Frankfurt, Ginebra, Lisboa, Londres, Lió, Milà, Niça, París i Zuric. No obstant, per a algunes d'aquestes destinacions (com Londres o les dos de Suïssa) seria necessari que l'aeroport de la Seu rebés l'autorització de l'Estat d'operar fora de l'espai de lliure circulació de persones de Schengen (igual que a Alguaire).
L'empresa no ha firmat cap contracte amb la Generalitat per materialitzar aquests plans. Per la seua part, l'Administració autonòmica ha mostrat la seua prudència sobre l'oferta per no crear falses expectatives.
Pyrenees Air Lines no té res a veure amb l'operadora Pyrenair (Pyrenair Regional Air Lines), que ha operat a Osca i també a Alguaire, encara que va desaparèixer i va posar fi a les operacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...